2020. szeptember 8., kedd

Vw passat ajtó nem nyílik

Mit csinálj, ha elfordul a kulcs, de az ajtó nem nyílik ? A legrosszabb eset, ha se kívüről, se belülről nem nyílik. Ha lemerül a VW akkumulátora, akkor a zár zárt állapotban mara és a saját kulcsa sem nyitja, csak elfordul a kulcs, de nem nyílik … Mit lehet ekkor tenni? Lehetséges az autónyitás? Ilyenkor a VW zárnyitás mesterei is megizzadnak, de nincs veszve minden. How to disassembly a Volkswagen Door Module.


A kocsimon bezárt a két első ajtó zár (passat) nem nyitja ki a központi zár csak a hátsókat. Ha lehúzom az akksi sarut akkor sem nyílik. Válaszok a kérdésre. Hogy lehetne kinyitni?


Persze ez annyira nem egyszerű, mert az ajtó elhúzása kézzel lehetetlen…, de más. Adott vw passat b6. A csomagtér ajtaja bezárult és ki se birom nyitni.


Az összes ajtó nyitva van de a csomagtér ajtaja bevan zárva. Azt is vegyük figyelembe, hogy Európában a DSG váltók előtt nem igazán volt elterjedve az automata. Szerintem egy egész jó konstruált automatáról van szó.


Ja, és bizony nem a VW szereli össze, hanem egy amerikai cég, akik a legerőssebbek automata váltók terén a piacon. S nem most kezdték a pályafutásukat. Ez itt a passtklub.


Ha bármiféle kérdésetek van, azt a passatklub. Passat Klub Hungary. Mit NE tegyél, ha nem nyílik a kocsiajtó?


Bármilyen verzióról is legyen szó, fontos, hogy soha ne próbáld meg egyedül megoldani a problémát. A világháló ugyan számos olyan videót és trükköt kínál, melyekkel állítólag könnyen ki lehetne nyitni egy ilyen ajtót, ám ezeket nem érdemes kipróbálni. Van, hogy a zárbetét helyére krómozott takaró kerül, de van olyan, mint a VW csoport esetében, hogy kapható a zár helyére gyári takaró és azt kell felpattintani.


Nem elég a zártestet eltávolítani, annak helyét mindig ki kell váltani valami erős és tömör takarólemezzel, tömbbel, hogy a lyukon keresztül ne lehessen hozzáférni az ajtózárhoz. LE Sportline DSG váltós. Az a gon hogy egy napot állt, majd mikor indultam volna vele, nem nyitotta a kulcs az ajtót (a piros izé az ajtóba nem is villog, kulcsba elem csere is volt, pótkulccsal is próbáltuk). Opel Zafira hátsó bal ajtó egy évben 2x nem nyílt ki majd egy hét után ismét működött.


Ma mindkét távirányítóval próbáltam kinyitni. A gombnyomásra nem reagált egyiknél sem. Autó akkumulátor működik. Kulccsal csak vezető oldali és csomagtartó nyílik és záródik, jobb hátsó gombbal sem nyitható.


Amikor sikerült kinyitni lebontottam a kárpitot de semmi különöset nem tapasztaltam, gond nélkül nyitott és zárt a gomb. Mi lehet a probléma? Ha jól emlékszem a zárrészen ven a kis fül azt ha lenyomod ki kell hogy nyíljon.


Ha nem nyílik le kell venni a kárpitot a fogantyújában vah csillag vagy trox csavar azokat kicsavarozod és le kel pattintani (tépni) Mert aztán csak patent fogja és ott megnézni hogy a központinak a mitorja mûködik-e és ha igen belül van kis kar és azt kell meghúzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések