2021. április 14., szerda

Zuhanytálca építése

Egyedi zuhanyzó építését tervezi? Filmünkben a vízszigetelés, a burkolatok és ragasztók megfelelő kiválasztása, alkalmazása és az esztétikus kivitelezés mind. A Galaxy zuhanytálcák extra laposak és egyszerűen gyönyörűek. Minden zuhanykabin ékköve.


Különleges, mostanában divatos megoldás a zuhanyzók folyókákkal történő építése , melyeknél a víz a zuhanyfelületbe süllyesztett árokban gyűlik össze, ami a lefolyótestbe tereli a vizet. Ennél a megoldásnál egyszerűbb a kőműves dolga is, mivel a hordozóbetont nem egy pontra, hanem vonalra kell lejttetni. Az azonos szint még nem jelenti azt, hogy a zuhanytálca azonos síkban is van a fürdőszoba többi burkolatával! Egy zuhanyzó építése tényleg nagy körültekintést igényel, ezért jobb, ha egy hozzáértő mesterre bízzuk ezt a feladatot. Azonban még így is oda kell figyelnünk néhány részletre ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény!


Kivitelezés szempontjából legnehezebb készítési mód a hajlított, íves épített zuhanytálca , amennyiben vásárolt zuhany kabin lesz rá helyezve. Ugyanis a zuhanykabin alját és tetejét összekötő sín meghatározza a tálca ívét is. A vásárolt tálca beépítése alapvetően két féleképpen történik. Egyik esetben a burkolat teljes elkészülte után kerül a helyére a zuhanytálca , másik esetben pedig a zuhanytálca van először a helyére rakva majd a burkolat készül el. A kész és megkötött aljzatra falazzuk az YTONG elemekből épített zuhanykabint.


Itt is alkalmazhatunk acél tüskéket a vályogba ütve, majd az YTONG falba falazva, ami növelni fogja a vékonyabb fal esetén is a stabilitást. Most már rá térhetek a zuhanytálca nélküli zuhanyzó kialakításra Hosszúra nyúlt bevezető után azt kell hogy mondjam, van további gond is, amire fel kell hívni a figyelmét annak, aki épített zuhanyzót akar zuhanytálca nélkül. Ha épített zuhanyzót szeretnél, és nem akaro hogy a fenti probléma előforduljon, több dolgot tehetsz: 1. Olyan helyre teszed a zuhanyzót, ahol nem baj, hogy időnként kicsit kifolyik a víz, ekkor mindegy, milyen megoldással élsz. A zuhanytálca és a hozzá tartozó fülke formája szinte bármilyen lehet. A legnépszerűbb azonban még mindig a sarokba tervezett zuhanykabin, mely lehet szimmetrikus és aszimmetrikus is, és további kombinációs lehetőség a szögletes és íves megoldás.


A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa, a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. Az épített zuhanyzó főbb szerkezeti elemei a zuhanytálca , zuhanyfal, zuhanyajtó, kényelmi berendezések. Ez a távolság a zuhanytálca méreténél értelemszerűen kisebb és függ a fal függőlegességétől is. Ezt az (Xés X2) értéket megtalálja weboldalunkon a termék konkrét oldalán alul a letölthető technikai rajzon.


Amennyiben burkolatra épiti zuhanykabinját, töltse le és adja oda a kiválasztott kabin technikai rajzát a. A fehér színű vízvető lécek a kád vagy a zuhanytálca és a fal közötti hézag lefedésére szolgálnak. A hézagot optimálisan elfedik és tömítik, így a nehezen hozzáférhető helyeken is egyszerű a tisztításuk, nem mintha egy egyenetlenül felvitt tömítőanyagot használnánk, amelyre használat után hamar lerakódik a szennyeződés. Bármilyen testalkat esetén kényelmesen bejuthatunk, elférünk bennük, nem kell az ajtóval bíbelődni.


Mivel nincsen zuhanytálca , így ideális választás mindazoknak is, akiknek a magasabbra fellépés problémát okozhat. Tekintse meg egyedi zuhanykabin szolgáltatásainkat és vegye fel velünk a kapcsolatot! Siluette ragasztó és fugázó anyag használata kiválóan alkalmas. Zuhanykabinjainkat leginkább egyedi igények alapján készítjük.


Házfelújítás, lakásfelújítás, terasz, garázsbejáró, lépcsőház felújítás, hőszigetelés garanciával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések